1 κιλό μαύρη σταφίδα
1/2 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερόΧυμός μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Πλένουμε τη σταφίδα, τη στραγγίζουμε και τη μαδάμε προσεκτικά απ' το κοτσάνι της. Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν αρχίσει να δένει η μαρμελάδα, παίρνουμε τη μισή ποσότητα, την πολτοποιούμε (στο multi ή στον μύλο λαχανικών) και την ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να βράσει μέχρι η μαρμελάδα να δέσει τελείως. Την βάζουμε ζεστή σε γυάλινα, στεγνά βάζα, τα οποία θα κλείσουμε, μόνον, όταν η μαρμελάδα θα έχει κρυώσει, και θα τα φυλάξουμε σε δροσερό μέρος.
2 σχόλια:
emeis fetos ftiaksame marmelada siko me sika apo ton kipo..teleies oi spitikes marmelades oti kai na einai...!
Μαρμελάδα σύκο????? Την λατρεύω... :))
Δημοσίευση σχολίου