1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσι (σουλτανίνα)
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση:
Πλένουμε και μαδάμε τα σταφύλια από το κοτσάνι τους. Τα βράζουμε με το νερό και τη ζάχαρη, σε ανοιχτή κατσαρόλα και σε σιγανή φωτιά. Όταν δέσει το σιρόπι και το σταφύλι πάρει ένα ξανθοκόκκινο χρώμα, προσθέτουμε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα. Αφού πάρει 2-3 βράσεις, κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά. Όταν κρυώσει τελείως, βγάζουμε την αρμπαρόριζα και φυλάμε το γλυκό του κουταλιού σε γυάλινο βάζο.
2 σχόλια:
Εύκολη η συνταγή σου! και μ'αρέσει που βάζεις αρμπαρόριζα γιατί έχει υπέροχο άρωμα!
Κι εμένα μου αρέσει πολύ η αρμπαρόριζα :D
Φέτος δεν το έφτιαξα το γλυκό σταφύλι. Φτιάξαμε δαμάσκηνο!!!
Δημοσίευση σχολίου