Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Κέικ με ροκφόρ


Σήμερα αποφάσισα να σας παρουσιάσω μια περίεργη γαλλική συνταγή που μου αρέσει ιδιαίτερα και φτιάχνω συχνά. Ένα γλυκό και ταυτοχρόνως αλμυρό κέικ, το κέικ με τυρί ροκφόρ. Συνοδεύεται ωραία με πράσινες σαλάτες και σας προτείνω να το δοκιμάσετε!

Υλικά

200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200γρ. κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι μαγιά
3 μεγάλα αυγά
150γρ. τυρί ροκφόρ
70γρ. μαύρη σταφίδα



Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σ' ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τα αυγά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ, κομμένο σε μικρά κομματάκια. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ενσωματώνουμε στη ζύμη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη μας. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε από τη φόρμα.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μοιαζει υπεροχο!!!!

Δέσποινα είπε...

Φίλη ψυχασθενή, καλώς ήρθατε στο blog μου!
Είναι όντως νόστιμο το κέικ με ροκφόρ! Γι' αυτό το προτείνω!

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Θάθελα λίγο, η αλήθεια είναι!
Εγώ το κάνω με κίτρινα τυριά και περίπου ίδια εκτέλεση, αλλά το ροκφόρ είναι η αδυναμία μου και θα το δοκιμάσω..
Καλή όρεξη!

Δέσποινα είπε...

Αναΐς, ελάτε να φάμε!!!
Δοκιμάστε το και με ροκφόρ που έχει σίγουρα πιο αλμυρή γεύση από τα κίτρινα τυριά και πείτε μου τη γνώμη σας! Μην ξεχάσετε και τη σταφίδα γιατί εκεί κρύβετε όλο το μυστικό: στον συνδυασμό ροκφόρ και σταφίδας!

kiki είπε...

Ιιιιιιιιιιι! Με κούφανες Δεσποινάκι! Μπράβο!

lemon είπε...

Το "σταφίδες με ροκφόρ" ακούγεται "κάπως" αλλά επειδή τρελαίνομαι για ροκφόρ, το βάζω στα υπόψιν για να το δοκιμάσω!

Δέσποινα είπε...

@ Κική,
περιμένω να το φτιάξετε για να μου πείτε τις κρίσεις σας ως ειδική των γεύσεων!!!!!!
Καλή Κυριακή και χαιρετισμούς!

Δέσποινα είπε...

@ Lemon,
το "σταφίδες με ροκφόρ" ακούγεται "κάπως", έχετε δίκιο! Αν το δοκιμάσετε, όμως, θα με θυμηθείτε!!!
Να είστε καλά, σας χαιρετώ!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Δέσποινα!Θα το δοκιμάσω γιατί τρελαίνομαι για ροκφόρ αλλά ...χωρίς σταφίδες!Μόνο στην ιδέα ο συνδιασμός με χαλάει!

P. Kapodistrias είπε...

Από τα καλύτερα! Επειδή το δοκίμασα, το συνιστώ ΚΑΙ με σταφίδες!!!

Δέσποινα είπε...

@ Με τα φτερά της ψυχής,
αφού επιμένετε,ας μη βάλετε σταφίδες!... Δε θα βγει άσχημο, απλά θα χάσει όλη τη γλυκιά του γεύση και θα είναι ένα καθαρά αλμυρό κέικ!
Καλή επιτυχία και καλή εβδομάδα!

Δέσποινα είπε...

@ Π.Κ.,
έτσι μπράβο! Εσύ που το δοκίμασες, πες σε όλους τι ωραία που συνδυάζεται το αλμυρό-γλυκο!!!!!!!!!!!!

Roni Bou Saba روني بو سابا είπε...

παρά την υποτίμησή μου για τις γλυκο-αλμυρές συνταγές θα την δοκιμάσω αυτή μήπως αναθεωρήσω την άποψή μου.. επιπλέον αυτή η συνταγή συνοδεύεται και από καλές συστατικές επιστολές!!

Δέσποινα είπε...

@ Ρόνι,
αν δεν σου αρέσουν τα αλμυρο-γλυκά, τότε φοβάμαι ότι δε θα σου αρέσει ούτε κι αυτό το κέικ! Όσο για τις συστάσεις... δεν λογαριάζονται για τις γεύσεις!

None είπε...

Σιγά σιγά έγινε και η Δέσποινα Γαλλίδα!!!!!!!!!!!

Δέσποινα είπε...

None, χαχαχαχα!!! Λες να έγινα Γαλλίδα???