Κρεμμύδι (1)
Λάδι (20 γραμμάρια)
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη (50 γραμμάρια)
Κίτρινο τυρί (Όσο θέλουμε)
Κρέμα γάλακτος (200 γραμμάρια)
Αυγά (2)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τ’ αφήνουμε να βράσουν στον ατμό για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς
5. Πατάμε τα κολοκυθάκια με ένα πιρούνι και, αφού τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και τη μισή κεφαλογραβιέρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
6. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το φαγητό και το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και το κίτρινο τυρί.
7. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 15 λεπτά
8. Το σερβίρουμε ζεστό
6. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το φαγητό και το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και το κίτρινο τυρί.
7. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 15 λεπτά
8. Το σερβίρουμε ζεστό
2 σχόλια:
Μαγειρεύουμε κιόλας; χαίρομαι!
Τόσα χρόνια εργένικη ζωή που πέρασαν κι άλλα τόσα που έρχονται, τι θα φάμε άμα δεν μαγειρεύουμε?
Δημοσίευση σχολίου