Κυριακή, 1 Ιουλίου 2007

Κορμός Παγωτό (ή κατ’ άλλους Σαλάμι)


Υλικά:Μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου (1 συσκευασία)
Βούτυρο (200 γραμμάρια)
Ζάχαρη άχνη (1 φλιτζάνι τσαγιού)
Αυγά (2)
Κακάο (4 κουταλιές της σούπας)
Βανίλιες (3)
Κονιάκ (1/4 κρασοπότηρου)
Λαδόκολλα (1 μεγάλο κομμάτι)

Εκτέλεση:Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, τα αυγά, τις βανίλιες και το κονιάκ μέχρι να γίνουν ένα μίγμα.
Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε σχήμα κορμού.
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Σερβίρεται παγωμένο και κομμένο σε φέτες.
Διατηρείται στην κατάψυξη.

2 σχόλια:

kdionysia1@hotmail.com είπε...

pwpw teleio gliko..keki stn zakintho ta magazia t kanoun teleio!alla san to spitiko tpt!..vasika einai apo ta liga glika pou ftiaxnw moni mou ke ta katafernw super!

Δέσποινα είπε...

Έχεις δίκιο είναι νόστιμο γλυκό & έχει εύκολη εκτέλεση. Ήταν το πρώτο γλυκό που έμαθα να φτιάχνω!