Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Επίσκεψη στο Ρεντόν {α΄: Η πόλη}










Το Ρεντόν (Redon) είναι μια γαλλική πόλη 10.500 περίπου κατοίκων στην Βρετάνη, στο νομό Ιλ-ε-Βιλαίν (Ille-et-Vilaine), στην συμβολή ακριβώς των ποταμών Ουσ (Oust) και Βιλαίν (Vilaine). Η γειτνίαση με αυτούς τους ποταμούς βοήθησε κατά την περίοδο του Μεσαίωνα την ανάπτυξη του εμπορίου στην πόλη που μέχρι τότε ήταν μια φτωχή, αγροτική κωμόπολη, χτισμένη γύρω από το πλούσιο Αββαείο της περιοχής.
Το Αββαείο του Ρεντόν, ιδρύθηκε το 832 από ένα Βρετόνο μοναχό τον Conwoion, που το αφιέρωσε στον Saint-Sauver. Στο αββαείο ανήκε και το νησί Ile-aux-Moines (το Νησί των Μοναχών) το οποίο το έχουμε παρουσιάσει εδώ κι εδώ.

4 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα ταξίδια κάνεις..Μ άρεσαν πολύ τούτε ςοι εικόνες..
Σε ζηλεύω! Μάλιστα μπορώ να φανταστώ και μία μεσαιωνική ιστορία μυστηρίου να ξετυλίγεται μέσα στο Άββαείο, με όλα τα απαραίτητα συστατικά..!
Οι εικόνες μ έκαναν θυμηθώ έντονα τον δομινικανό "αδελφό Κάντφελ" της Έλις Πίτερς, (εκδόσεις Άγρωστις "Χρονικά του αδελφού Κάντφελ"), που τη βρίσκω απολαυστική..

Π.Κ. είπε...

Σπίτια με πρόσωπο, με χαρακτήρα, με περιεχόμενο!

Πολύ όμορφες λήψεις!

Δέσποινα είπε...

@ Αναΐς,
δεν έχω διαβάσει το βιβλίο που μας προτείνετε αλλά μου γεννήθηκε η επιθυμία να το διαβάσω!
Ευχαριστώ για την συμμετοχή στο blog και τα καλά λόγια!
Σας χαιρετώ!

Δέσποινα είπε...

@ Π.Κ.,
είναι σπίτια καθημερινά σ' έναν μικρό επαρχιακό τόπο, μακριά από το πολύβουο, τουριστικό Παρίσι... είναι ωραίο να γνωρίζουμε και τέτοιες πόλεις!