Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Επίσκεψη στο Βεζλέ [Α΄ Μέρος: Η μεσαιωνική πόλη]Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, το Βεζλέ (Vézelay), ένα μικρό χωριό στη Βουργουνδία, γνώρισε μεγάλη άνθιση κι εξελίχθηκε σε μια οχυρωμένη πόλη, όπου πιστοί από όλη την Ευρώπη κατέφθαναν για να επισκεφτούν το Αβαείο της πόλης που ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα, με την περίφημη Βασιλική της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, στην κρύπτη της οποίας λέγεται ότι φυλάσσονται τα λείψανα της Αγίας.
Μέχρι και σήμερα, το Βεζλέ εξακολουθεί να είναι ένα σπουδαίο προσκυνηματικό κέντρο και μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Γαλλίας, όπου χιλιάδες τουριστών απ’ όλο τον κόσμο συνωστίζονται στα μεσαιωνικά καλντερίμια και δοκιμάζουν το γνωστό (και πανάκριβο) βουργουνδικό κρασί Μπουργκόνι.


6 σχόλια:

P. Kapodistrias είπε...

Ενδιαφέρουσα εμπειρία! Να είσαι καλά να τα ζεις όλ' αυτά!

Δέσποινα είπε...

Και ΄συ να είσαι καλά!
Καλό απόγευμα!

Νηφάλια Μέθη είπε...

ευχαριστουμε για τη ομορφη βόλτα!

να σου χαρίζονται πάντα τέτοιες στιγμες!
να σαι καλά!

Δέσποινα είπε...

Kai 'sy na eisai kala kai s'euxaristw gia ta kala soy logia!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω όλα τα repos μου. Να μείνω σ έναν απο τους πύργους, κατα προτίμηση σ αυτόν τον στρογγυλό με το παράθυρο, και να έχω ένα υπολογιστή, κλειστά τα κινητά, ή μάλλον με αποδοχή ορισμένων κλήσεων, μουσική, βιβλία και χαρτιά...Αυτό θέλω για δέκα μέρες. Μπορώ? Να είσαι καλά να γνωρίζεις τόπους και ανθρώπους.

Δέσποινα είπε...

Κι εγώ στον ίδιο πύργο θέλω να μένω! Αλλά έχουμε μερικές δυσκολίες...