Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Περίπατος στο δάσος της Μπροσελιάντ [1]

Το δάσος της Μπροσελιάντ (La Forêt de la Brocéliande). Το δάσος των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης, του βασιλιά Αρθούρου, του Μάγου Μέρλιν, της νεράιδας Βίβιαν, των ξωτικών, των καλικάτζαρων, του χρυσού δέντρου. Το δάσος των θρύλων, των παραμυθιών και των φαντασμάτων. Το δάσος ενός κόσμου μαγικού!









Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Ορθόδοξο Πάσχα στη Ρεν

Μεγάλη Παρασκευή


Μεγάλο Σάββατο


Λαμπρή


Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Εκδρομή στην Ανζέ [3]

Η γαλλική πόλη Ανζέ (Angers) βρίσκεται στο νομό Μαίν-ε-Λουάρ στην βορειοδυτική Γαλλία. Έχει 283.000 κατοίκους και είναι η 17η σε πληθυσμό πόλη της Γαλλίας. Η ανάπτυξη της οφείλεται κυρίως στην στρατηγικής σημασίας θέση της στο σημείο όπου ενώνονται οι ποταμοί Μαίν και Λουάρ.
Η Ανζέρ, κατά τον 19ο αιώνα ονομάστηκε «Αθήνα της Δύσης» χάρη στο διάσημο πανεπιστήμιό της, τις μεγάλες καλλιτεχνικές σχολές της και την ανάπτυξη στην πόλη πολλών και σημαντικών καλλιτεχνικών κύκλων.








Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Απριλιάτικο χιόνι


Το παραπάνω βίντεο το τράβηξα την προηγούμενη Κυριακή 6 του Απρίλη στη Ρεν. Δεν έχει σημασία που χιόνισε μόνο πέντε λεπτά και που μετά από 1 τέταρτο το χιόνι είχε λιώσει. Σημασία έχει ότι όλο τον χειμώνα στην Ρεν δεν είδα χιόνι, το είδα, όμως, τον Απρίλη...

Τρίτη 1 Απριλίου 2008